Smultron

Smultron 6.0.2

Lichte teksteditor voor programmeurs

VOOR

  • Nederlandstalig menu
  • Overzichtelijke weergave
  • Ondersteunt véél programmeertalen
  • Wijzigbare syntaxkleuring
  • Full Screen-modus voor optimale concentratie

TEGEN

  • Geen

Excellent
9

Het opensource Smultron is een gratis teksteditor met handige syntaxkleuring voor een legio aan programmeertalen. Het overzichtelijke programma herbergt verscheidene geavanceerde functies, die voor zowel beginnende als ervaren programmeurs van nut zijn.

In Smultron staat het broncode-scherm centraal. Hiernaast bevindt zich een balk met een lijst van de geopende documenten. Bovenin tref je een zoekbalk en knoppen waarmee je documenten opent, opslaat en sluit. Met Smultron personaliseer je allerlei weergave-elementen. Zo splits je het scherm op zodat je 2 documenten tegelijk bewerkt, toon je regelnummers en doe je aan autoaanvullen. Ook wijzig je zelf welke kleur bij welk type code hoort. Hierdoor bepaal jij hoe bijvoorbeeld strings en variabelen eruit zien.

Naast vrijheid in de weergave zullen ook enkele andere functies de programmeur verblijden. Zo onthou je met Smultron "knipsels", oftewel stukjes tekst, en voeg je ze met een simpele sneltoetscombinatie in. Voor html-bestanden er is de mooie Preview-functie, die je snel een voorproefje van het document geeft. Daarnaast bevat Smultron een uitstekende uitgebreide zoekfunctie, waarmee je bijvoorbeeld woorden automatisch vervangt.

Deze vederlichte teksteditor blinkt uit in zijn eenvoud. Met Smultron bewerk je code in alle belangrijke programmeertalen op de manier die jij wil. De ontwikkeling van het programma is stopgezet, maar opvolger Fraise draagt nu het vaandel.

Meeste downloads IDEs/Source Editors voor mac

Meer
Smultron

Download

Smultron 6.0.2

Beoordelingen about Smultron